Avonturen

"Kijk diep in de natuur, en je zult alles beter begrijpen"

Albert Einstein

Elk seizoen heeft zijn eigen kwaliteiten. Door je af te stemmen op het ritme van het jaar en te werken met de materialen die horen bij dat seizoen, leer je die kwaliteiten steeds beter kennen en ga je ze ook herkennen in jezelf. Je gaat steeds beter aanvoelen wat er op dit moment nodig is.

Dat maakt dat je je kunt overgeven aan wat er is en je er in kunt gaan ontspannen. Door die overgave en ontspanning kom je meer in contact met jouw creatieve natuur; een oer-vaardigheid die we een beetje zijn vergeten.

Deze creatieve natuur gebruik je om uiting te geven aan wat je ervaart en waarneemt. Wees niet ongerust; je hoeft geen talent te hebben of enige kunstzinnige skills te beheersen om gebruik te gaan maken van deze creatieve vermogens!

Hoe werkt het?

1. Vorm een groepje van minimaal drie personen
2. Zoek een activiteit uit
3. Vraag de activiteit aan op de aanvraagpagina
4. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de datum en andere details af te stemmen


Het terugvinden en versterken van de verbinding tussen jou en de natuur en herkennen dat jij daar onderdeel van uit maakt. Dát is waar Studio Veldmuis zich voor inzet. We gebruiken creativiteit om die verbinding te maken én ermee aan de slag te gaan.


Het programma-aanbod is dan ook altijd geïnspireerd op de natuur of maakt gebruik van natuurlijke materialen, en het liefst natuurlijk allebei.

Op deze pagina hebben we het aanbod voor dit seizoen voor je op een rijtje gezet. Leuk voor 
een verjaardag, bedrijfsuitje of gewoon met je eigen gezelschap. Desgewenst in combinatie met een lunch of high tea. Ook leuk als cadeau!

Buiten het seizoensprogramma is er nog van alles mogelijk!
Mijn creatieve brein is gek op maatwerk,
 neem dus vooral eens vrijblijvend contact op.

Verwarmende Winter-workshops

november 2022 - februari 2023

Zoals alles in de natuur continu verandert en zich aanpast aan de omstandigheden, zijn ook de activiteiten van Studio Veldmuis geen seizoen hetzelfde. Vanaf november t/m februari staat het programma in het teken van de winter.

Nu de dagen korter en kouder worden en wij mensen meer behoefte hebben aan rust gecombineerd met gezelligheid, biedt Studio Veldmuis workshops waar je warm van wordt (letterlijk en figuurlijk!).

MAAK JE EIGEN BOEKJE

Maak je eigen boekje
In deze workshop leert je een aantal basistechnieken van het boekbinden. Je selecteert passende materialen om het boekje vorm te geven. Zo is er prachtig papier en een schat aan natuurlijke materialen en afbeeldingen om mee te werken. Je gebruikt garen, of een vouwtechniek om het boekje in elkaar te zetten. Mocht je dit te ingewikkeld vinden, dan zijn er ook kant en klare boekjes beschikbaar die je alleen nog maar van jouw persoonlijke touch te voorzien.
Ja, dat wil ik!

EEN SCHILDERIJ VAN VILT

Een schilderij van vilt
Vilt ontstaat als de haren van schapenwol in elkaar haken. Vilten is een oeroude techniek om van wol textiel te maken. Dat kan op een droge en een natte manier; in deze workshop gaan we nat vilten.

Bij nat vilten gebruik je kleine, losse plukjes wol die je over elkaar heen legt en vervolgens aan elkaar vastmaakt met water, groene zeep en de wrijving van je handen. Zo ontstaat er als het ware een soort wollen weefwerkje.

Door gebruik te maken van verschillende kleuren wol kun je op die manier een schilderij van vilt maken.
Ja, dat wil ik!

CREËER EEN SHADOWBOX

Creëer een Shadowbox
Een Shadowbox heeft wel iets weg van een kijkdoos, in die zin dat de techniek om een 3D-omgeving te scheppen vergelijkbaar is.

In een ondiep kistje of doosje wordt het tafereel gevormd in lagen die achter elkaar geplaatst worden. Een laag kan een afbeelding op papier zijn, maar ook iets wat afkomstig is uit de natuur. Een blad of een veer of iets anders wat je onderdeel laat uitmaken van je tafereel.

Qua stijl, kleur, thema en materiaal zijn de variaties eindeloos. Maak een mooie scène, vertel een verhaal of leg een herinnering vast: de invulling is aan jou.
Ja, dat wil ik!

*) Basisprijs is de prijs exclusief reiskosten buiten een straal van 25 km rondom Zutphen, en eventuele extra kosten die voortkomen uit maatwerk.