De Veldmuis-filosofie
Net als de ontdekkingsreizigers van eeuwen geleden, staan we op het punt om de natuur te herontdekken. Dat klinkt wellicht wat vreemd, maar ga eens voor jezelf na: hoe zie jij onze natuurlijke leefomgeving? Als iets wat er gewoon ter ‘decoratie’ is, en fijn is om in te recreëren of de materialen uit te halen die wij nodig hebben? Deze zienswijze is vrij algemeen in onze samenleving.
Net als in de tijd van de ontdekkingsreizigers wordt het tijd om het avontuur aan te gaan, en deze ingesleten denkbeelden eens te gaan onderzoeken. De pioniers van toen die het avontuur aangingen, ontdekten dat de natuur helemaal niet de vijandige en chaotische omgeving is waar zij al eeuwen in geloofden. In tegendeel, het bleek een omgeving te zijn waar alles zijn plek en functie heeft. Een doorbraak in het denkbeeld van toen!
In deze tijd zijn er opnieuw pioniers nodig die het avontuur aan durven te gaan. Een avontuur om te ontdekken dat de natuur niet alleen het decor is dat de wereld omgeeft en een grote provisiekast waar we naar believen uit kunnen halen wat we nodig hebben. Het is onze bron, die ons bestaansrecht geeft. Een organisme met enorme wijsheid en kracht die ons al het leven schenkt.
Ben jij klaar om die nieuwe wereld te gaan ontdekken? Ga dan met de Veldmuis mee op avontuur en laat je verwonderen! Delf de schatten die in de natuur verscholen liggen en gebruik deze om (weer) in contact te komen met je eigen creatieve natuur. Heb je de behoefte om eerst de landkaart van jouw innerlijk landschap te bestuderen en je route uit te stippelen? Geen probleem, ook hierbij kan de Veldmuis je ondersteunen.
De vrouw achter Studio Veldmuis
Hallo, mijn naam is Adelijne, oprichter van Studio Veldmuis en gepassioneerd struiner.
Al zo lang als ik mij kan herinneren struin ik door bossen, velden en hei. Als klein meisje woonde ik aan de rand van een heidegebied en dat maakte het tot mijn speelterrein. Er woonden niet veel kinderen in de buurt, mijn vriendjes waren voornamelijk de beestjes en planten die ik op mijn gefantaseerde avonturen tegen kwam.
Als puber had ik een diepe connectie met ‘mijn plek in het bos’ waar ik heen ging als ik mij onbegrepen, boos of verdrietig voelde. Hele schriften scheef ik vol met gesprekken die ik met de bomen of dieren had. Tot op de dag van vandaag zal ik sommige van die gesprekken nooit meer vergeten. Hier leerde ik te luisteren en leren van de natuur.
De relatie met alles wat leeft is een rode draad in mijn leven, creativiteit is daar voor mij een logisch gevolg van. Het manifesteert de liefde en het respect hiervoor, iets wat niet in woorden te vangen is.
Mijn loopbaan is begonnen in een cultureel jongerencentrum. Daar leerde ik hoe je creatieve activiteiten opzet, mensen helpt richting te vinden en hoe je een biertje tapt.
Toen mijn kinderen geboren werden, ben ik een aantal jaar full time moeder geweest. Vervolgens heb ik een vierjarige opleiding tot polyenergetisch therapeut gevolgd en een praktijk opgezet. Toen ik kort daarna alleenstaand ouder werd, heb ik de overstap naar het onderwijs gemaakt. Ik ben begonnen in het speciaal onderwijs en vmbo, en na mijn docentenopleiding ben ik doorgestroomd naar lesgeven op het mbo.
Buiten mijn lesgevende, coachende en managementtaken heb ik ook veel onderwijsmateriaal gemaakt en gepubliceerd. Onder andere voor Angerenstein, De Ondernemersschool en Boom Educatie.
Naast mijn onderwijswerk ben ik, na het voltooien van de gidsenopleiding in 2017, actief als natuurgids voor het IVN. Ik bedenk activiteiten, help bij de totstandkoming van cursussen en heb ik een vaste pagina in het ledenblad van IVN Oost-Veluwezoom.
Al deze ervaring wil ik nu inzetten om jou op je creatieve reis te ondersteunen. Misschien door een eindje met je op te lopen en samen waar te nemen wat er nodig is om verder te komen. Misschien alleen door je af en toe eens een leuke nieuwe techniek te leren, of met mij mee te gaan op struintocht. Uiteraard kan ik je adviseren in wat op dit moment het beste bij jou zou passen.
Waarom de veldmuis mijn symbool is
Een veldmuis zit graag overal op, in en onder. Ze wil iets graag van alle kanten bekijken en ervaren. Wil alles tot in detail onderzoeken en concentreert zich niet echt op datgene wat haar niet aangaat. Achter het grote en voor de hand liggende, is er altijd iets kleins en onderschats. Hoe dichtbij moet je komen om iets te zien? Hoe ver kun je komen voordat je de situatie uit het oog verliest? Hoe houden we de zaken in verhouding?
Die verhouding is op dit moment een beetje zoek in de wereld. Om ons ecosysteem weer in balans te krijgen is het daarom wellicht een goed idee dat de mens wat meer op een muis gaat lijken.
Natuurexpressie
Hoe je je het liefste uit, verschilt van persoon tot persoon.