Over Studio Veldmuis

De vrouw achter Studio Veldmuis


Hallo, mijn naam is Adelijne, oprichter van Studio Veldmuis en gepassioneerd struiner. 


Al zo lang als ik mij kan herinneren struin ik door bossen, velden en hei. Als klein meisje woonde ik aan de rand van een heidegebied en dat maakte het tot mijn speelterrein. Er woonden niet veel kinderen in de buurt, mijn vriendjes waren voornamelijk de beestjes en planten die ik op mijn gefantaseerde avonturen tegen kwam.


Als puber had ik een diepe connectie met ‘mijn plek in het bos’ waar ik heen ging als ik mij onbegrepen, boos of verdrietig voelde. Hele schriften scheef ik vol met gesprekken die ik met de bomen of dieren had. Tot op de dag van vandaag zal ik sommige van die gesprekken nooit meer vergeten. Hier leerde ik te luisteren en leren van de natuur.


De relatie met alles wat leeft is een rode draad in mijn leven, creativiteit is daar voor mij een logisch gevolg van. Het manifesteert de liefde en het respect hiervoor, iets wat niet in woorden te vangen is.


Mijn loopbaan is begonnen in een cultureel jongerencentrum. Daar leerde ik hoe je creatieve activiteiten opzet, mensen helpt richting te vinden en hoe je een biertje tapt.


Toen mijn kinderen geboren werden, ben ik een aantal jaar full time moeder geweest. Vervolgens heb ik een vierjarige opleiding tot polyenergetisch therapeut gevolgd en een praktijk opgezet. Toen ik kort daarna alleenstaand ouder werd, heb ik de overstap naar het onderwijs gemaakt. Ik ben begonnen in het speciaal onderwijs en vmbo, en na mijn docentenopleiding ben ik doorgestroomd naar lesgeven op het mbo.


Naast mijn lesgevende, coachende en management taken heb ik ook veel onderwijsproducten gemaakt en gepubliceerd. Naast mijn onderwijswerk ben ik, na het voltooien van de gidsenopleiding, actief als natuurgids voor het IVN. Ik bedenk activiteiten, help bij de totstandkoming van cursussen en heb ik een vaste column in het ledenblad van IVN Oost-Veluwezoom.


Al deze ervaring wil ik nu inzetten om jou op je creatieve reis te ondersteunen. Misschien door een eindje met je op te lopen en samen waar te nemen wat er nodig is om verder te komen. Misschien alleen door je af en toe eens een leuke nieuwe techniek te leren, of met mij mee te gaan op struintocht. Uiteraard kan ik je adviseren in wat op dit moment het beste bij jou zou passen.

De filosofie achter Studio Veldmuis


Volgt nog.Waarom de veldmuis mijn symbool is


Volgt nog.Natuurexpressie


Bij natuurexpressie draait het om het creatief weergeven van jouw emotie bij een natuurwaarneming. 

Hoe je je het liefste uit, verschilt van persoon tot persoon.